De rafelrand
Peter Schalk
2 september 2020

Aan het einde van de vakantie even een foto. En inderdaad, dit is ‘Het lage licht van Westkapelle’. De markante gietijzeren vuurtoren op het Noorderhoofd is actief en van belang als geleidelicht voor de scheepvaart die via het Oostgat naar de Westerschelde vaart, richting Antwerpen.

Maar kijk even verder. Die messcherpe scheiding van water en lucht. In het water wisselen donker en licht elkaar af. Nog meer is dat te zien in de lucht. De dreigende wolken, met in de verte de rafelrand van stapelwolken die het licht van de zon weerkaatst. En dan de zachte tinten van de avondlucht.

Deze foto geeft eigenlijk een mooi beeld van de werkzaamheden van metTact. Steeds op de grens van donker en licht. Op die rafelrand, waar problemen zich opstapelen. Als er zorgen zijn over het vervolg, als mensen elkaar niet meer verstaan, als organisaties hun weg zoeken naar de toekomst. Soms tastend in het duister, op zoek naar het licht. Op die rafelrand, op de grens van donker en licht, daar werk ik, metTact!

Met vriendelijke groet,

Peter Schalk

Adviseur metTact

Lees verder

Partir, c’est mourir un peu

Mijn Frans is niet zo best, dat geef ik volmondig toe. Maar dit Franse zinnetje past echt wel bij het afscheid van de RMU. Na ruim 25 jaar valt het niet mee om er een punt achter te zetten. Gelukkig had ik het ruim 8 maanden geleden aangekondigd. Zo kon ik er een beetje aan wennen.

Starten als ondernemer

Wie had dat ooit gedacht, dat ik nog eens bij de Kamer van Koophandel zou zitten om een eigen onderneming in te laten schrijven. Welnu, het is gebeurd. Onlangs was ik bij de KvK, om metTact in te schrijven. Als zelfstandig adviseur hoop ik daarmee de komende tijd aan de slag te gaan.