Crisis Consult in 15 minuten
Peter Schalk
29 april 2020

Je merkt het dagelijks. Zo’n crisis raakt ook jouw bedrijf of organisatie. En steeds opnieuw moet er een beslissing genomen worden. Dat kan je niet alleen. Dus kijk je rond.

Soms is het makkelijk. Je hebt een collega die je juist even kan helpen bij die laatste denkstap. Of dat MT-lid, net even kritischer dan de anderen. Die zorgt ervoor dat je besluit ook net even scherper wordt.

Maar soms sta je er alleen voor. Voor zo’n onderwerp waarmee niemand uit je bedrijf of organisatie belast moet worden. Of je merkt dat de mensen om je heen te dicht op het proces zitten. Terwijl je even out-of-the-box moet denken. Om even los van alles en iedereen te komen tot een verantwoorde keus.

Dan heb je een kort consult nodig, met iemand die bereid is om 5 minuten naar jou te luisteren. Die daarna probeert je in nog eens 5 minuten te bevragen. Om tenslotte in 5 minuten een denkrichting te geven.

Probeer het eens. Stuur een mail naar peterschalk@mettact.nl, bel even naar 0654376856, of stuur een app.
Uiteraard vertrouwelijk en metTact!

Met vriendelijke groet,

Peter Schalk

Adviseur metTact

Lees verder

Een PRICK uitdelen

Veel vergaderingen van Raden van Toezicht worden afgesloten met een korte terugblik. Om dat vorm en inhoud te geven hier de suggestie om een PRICK uit te delen.

Communiceren moet je leren

Je herkent het vast. Van die onderwerpen die zo beladen zijn, dat elke uiting verkeerd kan worden uitgelegd. Als je daar niet op voorbereid bent, begin er dan niet aan. Meestal maak je het probleem alleen maar erger.