Advies

Leiding geven, dat vergt heel veel van leiders. Ze worden geroepen om keuzes te maken, en soms gaat dat om keuzes tussen twee of meerdere kwaden. Dat voelt vaak eenzaam. Als leider heb je meestal mensen om je heen, maar niet elk aspect van je leidinggevende taken lenen zich voor overleg met mensen in je directe omgeving.

Datzelfde geldt voor organisaties of instellingen. Die ontwikkelen zich in een samenleving die steeds om keuzes vraagt. Dan kan het de vraag zijn wat goed is voor de organisatie waar je verantwoordelijk voor bent, als toezichthouder en/of als bestuurder. En het is nuttig om te horen wat ervaringen zijn  bij andere organisaties of instellingen.

Juist dan is het handig om met iemand te sparren die net even verder weg staat. Om te bezien of er meer perspectieven zijn bij lastige kwesties. Of om gewoon even te bespreken of je misschien dingen over het hoofd ziet. Of om even te testen of je op de goede lijn zit. In al die gevallen is het van belang als je kan praten met iemand die vergelijkbare ervaringen heeft. En die jouw situatie kan aanvoelen. Dat vraagt om advies metTact.